Vart tog jultomten vägen?

Det är tydligen jul snart, det hade jag totalt missat. För, visst är det väl en sisådär fyra-fem veckor kvar till julafton? Eller? Nehe, mindre än en vecka, säger du det? 
Alltså, jag har en kalender, som jag använder väldigt flitigt. Och jag vet ju att det brukar vara jul i december, och jag vet ju att det är december nu. Men, det känns varken som jul eller december. Mer som oktober och All Helgona. Förutom mörkret då. Är det någon mer än jag som tänker på att det aldrig är ljust? Inte ens mitt på dagen. Eller så beror det på att man bor i den delen av landet där det ständigt är mulet. Kolla bara på vädret, i flera veckor, och iaf i flera dagar framöver, är det en grå fläck där hela södra Sverige är beläget. Hemskt. Jävla lågtryck. 
Hursomhelst, utöver vädret har jag ingen julkänsla. Alls. WSE. Visst, när jag sitter i min soffa med min glögg och lite pepparkakor så känns det lite mycigt och liiiite juligt. Men inte så värst mycket, inte så mycket som det borde kännas. För att försöka råda bot på det ska jag någon dag här i veckan tillbringa en kväll med Sara och hennes barn. Vi ska baka lussekatten och dricka glögg framför brasan. Hoppas på att lite jul-tingeling infinner sig. 

Ett ännu större bekymmer är att jag inte vet vad jag ska ha på mig på julafton. Ingen som helst aning. Tajts och tröja? Känns lite tråkigt, men vaddå, all mat ska få plats, då är tajts jättebra. 
Ett ännu större problem än det är att jag tydligen måste ha svart på mig på julmusikalen. Svart! Svarta strumpor, svarta byxor, svart tröja. Jag äger ett par svarta träningsbyxor, en kort svart kjol, och ett par svarta shorts. Just det, termobyxor också, de är svarta. Annars finns det inte ett svart plagg i min garderob, nada. Definitivt ingen tröja, jag skulle aldrig komma på tanken att ta på mig en svart tröja, eftersom jag ser ut som ett lik i svart. 
Nu ljög jag. Jag har faktiskt en svart tröja. En sliten collagetröja med hål i som jag har på mig när jag ska måla eller nåt annat skitigt arbete. 
Det har gått så lång att jag nästan vill skita i hela grejen. Men eftersom smarta Sara tagit på sig 1½ soloroll så sket det sig rätt rejält. Så tydligen måste jag handla en helt ny, svart, outfit. Jag mår lätt illa redan nu. 

Imorgon ska Grisen tll veterinären och vaccineras, jag ska inhandla städprodukter och ett glöggset samt åka till Askersund och hämta ett skrivbord. Alltså, imorgon är en dag då jag kommer göra av med massa pengar. 
Tur att det snart är jul, jag har ett svagt minne av att man kan önska sig saker då. Typ mat. Och sprayfärg. 

God jul, eller
Jouex Noël!  

curves in all the right places

Som min mor säger:
Jag är en stor flicka nu.
Då jag frågade henne vad jag var förra veckan svarade hon "mindre".
Allt känns helt rätt, helt bra. Jag har flyttat hemifrån, och det är inte en så stor grej. Kanske är det för att jag är så nära hemma att jag träffar mamma nästan varje dag ändå. Men jag tror att det är för att det är rätt tidpunkt, rätt lägenhet, rätt läge liksom. Jag är mogen och förberedd på alla sätt och vis för det här, och vuxenheten visade väl särskilt mycket igår när jag valde bort ett par skitsnygga sandaletter för att köpa ett rosa moppset. Eller när jag la ur gulliga små muffinsformar med rosor på ur korgen till förmån för ett paket tvättmedel. Ett till vuxenpoäng fick jag nyss när jag tecknade hemförsäkring.
Sen har vi ju det med att jag faktiskt diskar efter mig hela tiden, och blir irriterad om det står disk i köket, även om det bara är en mugg. Och att jag frivilligt skurade både handfat och badkar igår. Igen, för jag gjord det i lördags också. Jag glömmer bort att äta, och det är väl ett minus. Så nu är jag hemma hos mor för att få i mig lite lunch och hämta kvarglömda saker. Märkligt hur mycket prylar jag har.

Nu är det bara skolarbetet kvar att ta tag i, det har änna legat på is nu några veckor. Att detta eviga mörker gör att jag blir en sengångare hjälper väl inte heller min produktivitet direkt. Men det skulle vara gött att få klart svenska B innan jul, så man har det överstökat. Ska välja ut en bok att läsa och recensera också. Har precis läst 'Canide eller Optimismen' och har det där lilla (ha!) arbetet om Voltaire att skriva. Dessutom ett helt med gäng franska glosor och verb att plugga in. Så, är det någon som har ett snyggt skrivbord över till mig, så är ni välkomna att donera. Och, även en dator saknas. Och en elvisp. Och en dörrmatta. Och snygga skåpsbeslag. Och ett hänglås. Och ett tandborstsglas. Ja, mycket är välkommet!

Och självklart, NI , allihopa är välkomna till mig, alltid. The door is open!

RSS 2.0