Forever young

Nyss kollade jag på min termometer och den visade 31 grader.
Jag tycker om sommar. På sommaren kan man sova till elva och vakna alldeles svettig och varm och ta en härlig dusch det första man gör. (Svettigheten berodde nog mest på att jag av någon outgrundlig anledning sov i flanellpjamas inatt. Ibland förstår jag mig inte på mig själv.)
Sen kan man trippa ut i kjol och linne (igen) och sitta på Candela (igen) och äta glass (igen). Mamma var på glass-bjudar-humör, hon försökte tillochmed bjuda Anton på glass, fast han tackade nej.
Vidare kan man hitta ett par underbara byxor på bim's och nu sitter jag och smider planer på att övertala mamma om att jag borde få en skolavslutningspresent. Ha. (Det värsta är att jag tror att jag kommer lyckas.)

Alldeles om en stund kommer Sara hit. Jag fick städryck, men sen så hamnade jag här, och här lär jag väl sitta tills hon kommer antar jag. Eller så rycker jag upp mig och gör nåt vettigt. Det vet ingen människa, inte ens jag.

Imorgon, mina vänner, så är det sommarens första grillfest på min balkong. Dörren är öppen, alla som vill kan kika in, ta med käk och dricka och kom och njut av den trevliga stämningen bara. Jag har dessutom en stor säng, så de som inte vill åka hem kan stanna hela natten, jag bjuder på frukost!

This is the year

Trots den underliga början på dagen, utvecklades den till att bli en riktigt go sådan. Iklädd en kort lite kjol och linne gick jag och Isha till Candela och åt glass, i sommarvärmen. Satt där en bra stund, sen hem till mig. Käkade lite mat, och sen började jag prova kläder. Ett helt företag det där, att matcha bh och skor och allt, så det funkar. Särskilt nu, när allt sitter annorlunda. (Minus 25 kilo gör liksom en del.)
Hursomhelst det hela utvecklades till en fotosession av rang, och jag har pose:at sönder mig. Har ont i kinderna och ömmande fötter, men hey, vilka bilder! Jag känner mig snygg värre.


Smakprov: (And don't mind bröst-vecket)




Pose:


Yeah:


Lite mer konstnärlig:


Ja, vi tog hundra bilder, så jag kan ju omöjligt lägga upp alla. Men det var roligt, och nu är jag trött, jag har skrattat så jag har ont i magen. Deckare, choklad, och säng, det ska det bli nu.
Men, en sista bild, på mig och min all time babe!


Dust from an angel

Ibland blir ju dagar inte alls som man har tänkt.
Men det är okej, det blir så bra så. Har bättrat på brännan, analyserat drömmar, undersökt mina ömma muskler, beställt en piercing, samt på allvar börjat styra upp helgen.

Det pirrar i min mage
Huden liksom vibrerar och det här verkar vara
början
på något
Man kan kalla det poesi
fast det är inte alls
viktigt
vad man kallar det
Fingrarna är kalla och lite stela
de speglar inte alls
personen de sitter på
men de rör sig ändå fort över
tangenterna
och bildar, skapar, producerar
något
Ett mystiskt något utan mål
dock med en
mening
Allt har en mening
Oavsett
vad man kallar det

Hela livet blev en helg

Jag går som bekant i skolan, och för stunden läser jag tre olika kurser; Religon A, Samhäll B, och Franska steg tre.
Franskan läser jag med en vanlig klass, och har två lektioner i veckan, måndag eftermiddag och torsdag morgon. Det går okej, jag menar, jag är inte där varje lektion, men tempot är inte så högt så det går fint.
I de övriga kurserna däremot har jag bara handledning. Det är jättebra.
Men.
Det råkar sammanfalla sig så att det är samma lärare som är handledare i religon och samhäll. På givna tider, varje dag är han i en viss sal, för genomgång eller prov eller vad man nu känner för. Han är jättebra. Men, han är en sådan där morgonpigg jävel, och det känns som att han med flit har lagt merparten av lektionerna tidigttidigt på morgonen.

Så dagar som idag, när jag råkar försova mig bara lite, så är det kört ändå, för det är ingen idé att gå till skolan. Det är en stackars timme om dagen som jag behöver pricka in, just för tillfället för att göra massa prov, och jag sover. Jag sover inte på nätterna, men på mornarna.
Jag är inte riktigt nöjd med detta. Resultatet blir att jag pluggar i min ensamhet och bara lagrar på mig saker att spotta ut vid provtillfället, när jag väl lyckas ta mig till skolan. Det är inte helt tillfredsställande, och eget ansvar i all ära, men nu vill jag verkligen ha någon som sparkar mig i rumpan. Eller, ännu hellre någon som lugnar min hjärna så jag kan somna i tid på kvällarna.

Kanske en sådan där Kalle Anka-klocka som drar av en täcket vore att tänka på.

Snacka om nyheter

'Allt fler schizofrena dör ofta ensamma och glömda'
(Dagens Nyheter, idag, huvudrubrik på framsidan)

Min tanke; Vaddå ensamma?
Sen skrattade jag i flera timmar.

Ingen alfahanne honney

Igår gav mig själv ett improviserat datorförbud. Det var skönt. Hade tänkt att fortsätta med det idag, men suget efter att läsa bloggar blev för stort. Dock märkte jag att mina egna ord fick plats mycket bättre när jag inte fyllde mig så mycket med andras, men jag antar att det måste finnas en balans däremellan.

Dagar som den här tycker jag verkligen om mitt liv. Dagar då jag kan halvsova till Morgonpasset, och utvilad välja att vakna framåt tio. Dagar då jag kan sätta på en kanna kaffe, och sen dricka kopp efter kopp på min soliga balkong, samtidigt som jag löser dagens korsord i DN, läser några kapitel i en deckare, pluggar lite. Dagar då jag helt på eget bevåg och egen vilja städar lite, sån där städning som att gå ut med återvinningen och pappersinsamlingen.
Nu ska jag diska lite, ta en lång härlig dusch, förbereda för att göra en linssoppa ikväll, och sen åka till skolan. Det känns härligt, den här dagen är precis så bra som jag bestämde att den skulle bli.

Stressen har släppt lite nu, och jag börjar hitta fokus. Tydligt som inget annat inser jag vikten i att jag ska göra en sak i taget. Inget annat. Kanske kan jag arbeta upp en förmåga för att klara det längre fram, men fortfarande gäller det. En sak i taget. Jag pallar inte att plugga och jobba, samtidigt. Särskilt inte som jag ska upprätthålla träning, vänner, egentid, katt och städning. Nä. Nu pluggar jag, det är det jag gör. Och det känns skönt att veta det, och stressen för att hinna allt på tre veckor är en stress jag kan hantera.

En viss person har under lång tid nu lyst upp mina dagar med underbara sms (och mms, herregud, jag har aldrig mms:at som nu!) och mina nätter med fantastiska samtal. Jag vet inte hur många nätter i rad som jag legat i min säng och sett himlen ljusna över träden i öster, med en viss persons röst i örat. Ja, det har helt och hållet fuckat upp min redan nästintill obefintliga dygnsrytm och mina mobilkostnader har ökat med 400% ungefär. Men, det gör inget. Absolut ingenting.

The ghost who broke my heart

Kvällen/natten igår kunde inte ha blivit bättre! Det var precis vad jag behövde, att få känna mig sådär rysligt snygg, att få prata med massa folk, att få känna lite laddning och närhet. Precis perfekt.

Efter tre timmars sömn släpade jag mig ur sängen och åkte till jobbet. Jag känner mig ganska mör nu, minst sagt, och jag är lättad över att det var så lite folk trots det fina vädret. Min hjärna hade inte klarat av ett högre tempo. Slutade ganska nyss och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra av den här dagen. Sova lite, måntro? Läsa? Springa? Baka?

For everyone including me

För första gången på många dagar känner jag hunger. Aptit. Tack och lov har jag massa mackor i min väska, och snart kommer Isha hit, och vi ska dricka vin och lösa världsproblemen. Jag ska ha klänning ikväll, vilken har jag inte helt bestämt. Ute är det sommar, det är något i den torra luften som andas in som lovar något. En värme.

Jag försökte meditera förut, en meditation som jag bara gjort en gång, då med en röst i telefonen som guidade mig. Det var inte lika lätt själv. När var det jag skulle hålla andan? När skulle jag ta tre andetag med magen, och sen tre andetag i bröstet och sen återgå till djupanding? När var det jag skulle föreställa mig ljuset?
Många frågor blev det, så resultatet blev väl mest att jag slutade frysa, för jag låg under täcket, och att jag nästan somnade. Vilket egentligen borde vara omöjligt, med tanke på att jag precis sovit 13 timmar.


Jag ska inte förringa mig själv.




(Är det någon som är haj på statsskick är ni varmt välkomna att höra av er!)

Förstör inga minnen

Det finns två alternativ.
Det ena är att det jag upplever är bara vanligt menstruellt sammanbrott. Hej hå, hormoner och man är lika känslig som en naken igelkott ungefär. ALLT blir jättestort, och jättejobbigt.
Det andra är att det faktiskt är på riktigt.
Och...
Äh. Ska försöka skriva för hand istället, kanske fungerar bättre.

You better run run run

Jag ber om balans. Harmoni. Lugn.
Jag önskar mig fokusering. Motivation. Inspiration.
Jag kräver syre. Värme. Kärlek.

Inget är riktigt som det borde vara. Jag sover på dagen, jobbar på kvällen, äter på nätterna. Ibland kan jag andas, konstant mår jag illa. Planen för inatt är att börja med att städa iordning lite, plugga (Isha kommer hir och förhör mig) och sen göra om min vägg till en gigantisk anslagstavla. Jag har en tanke att jag genom att sätta upp lappar på väggen kan konkretisera mina tankar kring min 10-sidiga uppsats som ska skrivas, typ nu. Strukturera lite. Låter som en bra plan, don't you think?

Egentligen skulle jag nog göra något liknande över mitt liv. Papper med text på väggen, en karta över hur allt hänger ihop, vad som är viktigt, vad som behövs. Är det ens möjligt? Kanske försvinner klumpen i magen då.

You are my sweetest darling

Ganska så nyss avslutade jag nattens samtal med en viss person. Det var...intressant. Härligt, trevligt, pirrigt, underhållande, känslosamt. Eftersom jag har lektion klockan åtta tyckte jag inte att det var så stor idé att en försöka sova, fast nu vet jag inte. Är väl kanske inte helsmart att försöka göra prov när man inte sovit på hela natten?
Morgonpasset är på, och jag har precis läst morgontidningen. Det är en trevlig vana måste jag säga. Fast det är, jag vet inte, tredje natten den här veckan som jag fortfarande är vaken när den dunsar ned på mattan. Jag måste ta tag i det där med vettiga rutiner.
Nu är det sol ute. Jag är alltmer lockad av att krypa ned bland mina kuddar och dra täcket över mig och sova. Vad är en futtig franskalektion?

Sens of rationality

Egentligen borde jag tillägna ett helt inlägg till min säng, som jag gör allt i. Sover, läser, pluggar, äter, hänger, löser korsord, pratar i telefon. Ja. You name it! Men det känns ändå som att det ämnet blir uttömt ganska fort om man bortser från; Jag älskar min säng! Jag älskar min säng! Jag älskar min säng!

Så nu lämnar vi det.
Dagen i korthet: Sömn, korsord, städning, Isha, mat! glass, häng i min säng och
en viss person.

Blog for the nerds

Jag känner att jag behöver försvara min egen nördighet. Säkerligen helt omotiverat, men likväl ett pockande behov.
För jag skulle tro att jag hamnar lite mittimellan ganska ofta, gällande nördighet. Jag ser inte påfallande nördig ut, och jag kanske inte alltid beter mig på det viset heller.

Jag älskar att lösa korsord, och sitter i skrivande stund (det var svårt, jag behövde en paus) och löser dagens i DN. Samt äter grönsaksstavar. Till frukost, kanske ska tilläggas, jag har ännu inte klivit upp ur sängen, mer än för att hämta grönsaker och korsord. Just detta kanske inte är så nördigt, men inte faen är det helt...onördigt?

Någonstans i min bokhylla står det en låda. Den lådan innehåller bara korsstygnsbroderier. Mönster, garn, nålar, ramar, flisselin, you name it. Och detta står jag för! Dock står det bara 'Pyssel' på etiktetten och det tycker jag verkligen för oss vidare till näsa punkt...

...någon som har varit hemma hos mig kan verkligen gå i god för att jag sätter etiketter. På allt. Jag menar, titta in i min frys bara. Eller i min bokhylla. Eller i städskåpet. Kan jag sätta en fin etikett (handskriven) på, då gör jag det!

Utöver det kan jag nördigt mycket om fruktansvärt konstiga saker. Säg; hur vanligt är det att man sitter på en fest, full som ett ägg, och blir så insnöad i en betapet-diskussion att man änna glömmer bort att det finns andra samtalsämnen? Eller att ha Scrabbelförbundets hemsida som favorit. Bara för att. Jag menar, SAOL 13 kom ju ganska så precis ut och man måste ju uppdatera sig.

Ja. Det kanske räcker med nördighet idag.

Conversations

Sawawa säger:

ja. fast. åh. alltså, det är inte helt bra just nu. jag känner att lite för mycket pågår liksom över mitt huvud och jag har ingen överblick. ingen koll. och jag börjar jobba om en timme, har fyra prov att göra den här veckan, träning, vänner att träffa, och sömn att ta igen, en lägenhet att städa och jag förstår inte när detta ska hända.


Nathalie säger:

då prioriterar vi


Nathalie säger:

först jobb o skola


Nathalie säger:

sen städning och sen vänner, den här veckan.


Nathalie säger:

sist pojkar



Jag kan inte minnas hur jag hanterade livet när jag inte hade underbara fantastiska vänner som hjälpte mig, och hela tiden gav mig precis rätt stöd på precis rätt sätt. Helt plötsligt blev allt så mycket lättare. Veckan känns inte lika svår längre. Tack, vännen min.


Bara för att vara

Doften av bomull och känslan
den där magiskt lena värmande lockande
Minnet av blickar och upplevelsen
den där överväldigande ofattbara sinnliga
Ljudet av andetag och smaken
den där nytt bekanta sältan

Kalla fingertoppar och
ännu kallare luft
Varm andedräkt och
ännu varmare famntag

Önskningar och viljor och
drömmar och mål och
insikter och instinker och
ambitioner och planer och
begär och behov och
älskling, vi fanns.

Ett litet tag så fanns vi faktiskt.


Sara Westman

Jag vet att jag döljer en sanning

Dina ord tog ned mig, och jag vill inte att det ska vara så. Egentligen sa du inget speciellt alls, men jag vet. Nu känns det dumt att skriva att jag vet vad du tänker, men...Jag vet. Den där kontakten, den är inte bruten, och jag vet. Jag vill inte känna det. Jag vill faktiskt inte veta.
Ännu är inget färdigt, men jag har bytt blad. Det där pling-plongljudet hördes, och jag vände blad och fortsatte läsa. Jag har inte råd att stanna upp i något som kanske inte ens existerade, jag har inte riktigt mentaliteten att leva i något som inte finns. Kanske ifrågasätter jag äktheten. I mitt huvud är det mer än surrialistisk dröm än en verklighet. Jag behöver en konkret verkligenhet.
Kanske står jag vid ett vägskäl. Kanske är det nu jag måste välja.
Och kanske är det nu jag väljer bort dig.

Långa nätters fara

- Vi kan vara ihop.

- Mm. Det kan vi.

- Egentligen borde vi vara tysta nu. Hörde du vad vi nyss sa?

- Mm.

- Ja. Vi borde det låta sjunka in ordentligt. Det pirrar väldigt mycket då.

- Det pirrar jättemycket. Hela tiden.

- Tänk, just nu delar vi exakt samma känsla.


Du. Åh. Tack.

Det finns så många långa nätter

Jag sitter och väntar på att klockan ska bli nio.
Då slutar en viss person jobbet. Och då hoppas jag på en lång telefonsejour.
Jag saknar hans röst. Redan.
Det är skimmrande nytt än. Ofattbart nytt, alldeles nyfött. Jag är inte rädd, endast förväntansfull. Glad. Jag välkomnar pirret i magen, omfamnar det. Det här kan faktiskt vara början på något, något riktigt. Något stort. Något viktigt. Och jag ler som ett fån, och läser hans sms om och om igen. Hans raka ord, hans oräddhet attraherar mig.
Sen gjorde han det vackraste någon gjort för mig.
Ett musikstycke tillägnat mig.
Jag lyssnar på det om och om igen, och jag hör mig i tonerna och ackorden. Jag hör oss. Redan innan han sa att han tillägnade den till mig så visste jag att han haft mig i tankarna när han satte sig vid pianot. Det hördes, på något sätt. Det är den där berömda intutionen.

'Jag tänker på dig, darling'

Men vem räknar precis

Torsdag: Åker ned till Göteborg, och Nathalie. Spårvagn, Zelda, vin, mat, katter, ryggkliande. Se föregående inlägg. Somnade runt halv sex på morgonen, och det leder oss till...

Fredag: Vaknar först ganska tidigt, redan vid tio, och hittar en lapp på bordet att Nathalie är och dricker kaffe. Ungefär samtidigt som jag läser den kommer hon hem, och vi somnar igen. Vaknar sen närmare ett, men det dröjer till runt tre innan vi sitter i ett soligt kök och äter frukost. Frukost? tänker ni, men ja, man kan äta frukost any time.
Vid fyra hoppar jag på vagnen in till stan, och som på given signal ringer Mimmi precis då, och vi kommer överens om att ses vid Kungsport. Där var det soligt och varmt, och nån himla jeppe stod och spelade musik sjukt högt och nog för att jag kan tycka att det är trevligt, liksom stämningsfullt, så var volymen på tok för hög. Nu låter jag som en tant, men det struntar vi i.
På bussen, hem till Mimmi via pizzerian. Nyttigt det där. Pyjamaspartyt blev istället klänningsparty, och vin intogs, hår klipptes och Notting Hill tittades på. Sen hamnade jag i telefon och spenderar natten på köksgolvet, fortfarande i klänning, och samtalar mig fram till soluppgången. Pirr.

Lördag: Lyckas ju, kanske föga förvånade att försova mig, och vaknar en halvtimme innan jag bestämt att jag ska vara i stan för att träffa Erika. Som ett skott in i duschen, kläder och smink på, och iväg. Vi ses i Brunnsparken, tar vagnen bort en bit, och går sen till Röda Sten. Går runt och ser utställningen, och sitter sedan, på den smått blåsiga, uteserveringen och fikar och diskuterar livet. Tillbaka in mot stan, och hamnar såklart mitt i Göteborgsvarvet, vilket leder till att promenaden från Domkyrkan till Lagerhaus fick gå via Lilla Bommen. Spännande sådant där. Inhandlar födelsedagsblomma, och sen på vagnen tillbaka till Hisingen och Mimmi.
Hennes 25-årsdag ska firas, och det blir en helkväll. Redan vid sex börjar folk strömma in, och jag kände inte en kotte. Men det var inga problem, vin dracks, bröst diskuterades, lesbiska fingrar, och överlag mycket lesbiska vibbar. Rödvin på matta och vägg, självklart, det är ju fest! Skämt och skratt och hörfel och säkert fyra olika personer erbjöd mig att få sova hos dem.
Närmare halv tre på natten går de sista människorna och jag och Mimmi faller i koma. Nästan.

Söndag: Vaknar. Sju. På morgonen. På ett zombieliknande sätt lyckas jag dra på mig kläder, ändå är det första jag tänker när jag kliver ut ur porten för att ta vagnen till stan; 'Har jag trosor på mig?' Kaffe och kanelbulle blir min frukost på tåget, som först är iskallt och sen alldeles för varmt. Hoppar av i ett regnigt Skövde och sen i ett ännu regnigare Tibro. Promenad hem i vätan och det var obeskrivligt skönt att få strippa av sig allt och glida ned i min underbara säng. Som jag saknat den.

Nu hoppas jag på att få sova ett par timmar, innan jag tar mig samman och sticker iväg och jobbar vid två. Är tack och lov regn idag, och det betyder att det lär inte vara så mycket folk. Förhoppningsvis slipper jag kanske jobba till åtta ikväll då. Har haft en sjukt härlig helg, men är lite lätt sliten.
Reflektioner kommer senare.

I'll be there

Det kan tyckas romantiskt att vandra på nattomma gator i en stor liten stad. Det kan tyckas vackert att hand i hand med en vän se morgonljuset sträcka ut sig över himlen. Det kan tyckas filmiskt att  till fiskmåsarnas första skrin sitta på en trottoar och hålla om någon man håller mycket av. 
Det kan tyckas allt detta, och på någon nivå är det säkert så, men samtidigt är det helt det motsatta. Det är frustrerande att se en vän förstörd, det skär i en att värma en frusen hand men inte kunna laga, det sprider en sorg att behöva hålla om, behöva trösta. 
Fuck off, det här är min vän och du ska inte behandla henne så. Hon är så sjukt jävla bra, och fattar du inte att ta vara på det, så är det dig det är mest synd om. Du gör henne inte illa, fatta!?
Vill jag skrika, men gör det inte. Istället tänder jag en cigarett och stoppar i hennes mun, håller om och kramarkramarkramar och hoppas att min värme ska nå in i henne.

Klockan är sent, eller tidigt, beroende på hur man ser det. Ännu har vi inte somnat, och jag vet inte om vi kommer göra det snart heller. Men som alltid, jag är i Göteborg och en lycka sprider sig i min kropp, vad som än händer här är jag alltid lycklig. Jag är liksom på rätt plats.

Are you ready to go?



Jag känner mig het idag. Och det känns bra.
Har ätit (!), druckit kaffe, packat ihop och skickat iväg katten, duschat, klätt på mig, packat, sminkat mig, och tja...Känner mig ganska redo för att lämna Tibro. Ska snart hooka up med Isha och åka in till stan och vidare söderut. Ikväll ska jag hänga med Nathalie, imorgon blir det pjamasparty med Mimmi, och på lördag födelsedagsfest för senast nämnda person. På söndag åker jag hem, och då blir det jobb 14-20. Det kommer bli najs.
Är det någon som inte skulle ha för sig något på lördag dag, och vill åka eller redan befinner sig i Göteborg, och vill hänga lite, hööööör av er!

(Försov mig idag, och missade läsförståelsen i franska. Känns ju inte så himlans bra. Överlag har jag inte alls pluggat den här veckan. Äh...Det ger sig.)

Så vuxen vid din hand

Idag känns något bättre, efter tio timmars sömn känner jag mig utvilad iaf.
Snart ska jag samla ihop mig och packa med mig allt som jag ska ha med mig till Göteborg. Tre underbara härliga dygn i mitt hjärtas stad, och sen ska jag jobba på söndag. Det kommer att bli bra.
Jag har fått ett nytt pirr i magen. Det känns spännande.

Du ser inte men hör hur jag frågar

Om jag inte visste bättre skulle jag tro att jag vore drogad. Min kropp känns tung och långt borta, det pirrar och sticker så underligt överallt. Jag är yr i huvudet, och känner mig totalt disconnected. Försöker mig på att skriva nu, men det går långsamt, och jag måste tvinga fram varje ord. Ändå känns det som jag måste, som för att tvinga saker att röra på sig. Kanske släpper det då?
Mitt hjärta dunkar hårt.
Jag vill gråta, men förstår inte varför.
Luften räcker inte riktigt till. Det är svårt och tungt att andas.
In. Ut.
Du fattas mig, åh, om jag kunde erkänna för mig själv hur mycket.
Jag vill inte att det ska kretsa kring dig.
Men jag längtar så.
Kanske sörjer jag din blindhet. Eller min naivitet.

Det gör ont i käkarna.

Snälla. Nu behöver jag tas om hand.


Hör du sången de spelar på radion

Nyss hörde jag tidningen dunsa ned i hallen.
Utanför är det ljust, och fåglarna för ett himla liv.
Någonstans är jag ju trött, men jag tycker om känslan jag har inom mig nu, och vill inte riktigt somna ifrån den. Om 3.5 timmar ringer väckarklockan.
Tack för telefonen. Det är en bra uppfinning.
Tack också för att tiden går, det är fantastiskt skönt, trots känslans av att det går för långsamt ibland. Snart nog, snart nog. Allt kommer bli bra, och jag vet precis i vilket ögonblick jag kommer veta vad jag vill.

You and I both loved

Första sommaren i Tibro så fikade jag bara på Candela, men alla andra sommrar har jag jobbat där, både som anställd och ideellt. Igår var första dagen för säsongen, och idag när jag gick runt och grejade så insåg jag varför jag återkommer hela tiden. Det är så sjukt kul! Lite alltiallo sådär, gå runt i trädgården och fylla på påtår till de som fikar, torka bord, diska, svabba golv, fylla på diverse grejor. Ny kassaapparat i år, och jag förstod mig faktiskt på den!
När jag gick runt och vattnade blommorna utomhus kom jag att tänka på den sommaren jag jobbade som fastighetsskötare. Då vattnade jag också blommor. Utomhus. I regnställ. För det ösregnade. Men vi skulle vattna blommor. Har inte tänkt på det på flera år, men idag kom jag ihåg. Vilka konstiga saker man gjort egentligen.

Nu står det mellan att göra tidig kväll och sova, eller ge sig ut och springa. Tränade förut idag, men det var ju bara styrka, och imorgon så går ju loppet och jag har ju fortfarande inte ens sprungit 5km ute. Äh. Jag vet inte. Smärtan i magen gör ju inte direkt heller att man känner sig så pepp.

Jag vill kramas.




När du säger det så tror jag dig

Varje andetag berusar mig, och det känns som att mina nervändar vibrerar. Förut började jag fundera på kärleksbrev, och vad ord innebär i olika sammanhang. Egentligen så säger ord väldigt lite, men de är så förföriskt vackra. Det är lätt att ta till sig ord, att låta sig flyta med på dem, insupa dem, känna dem. Känna innebörden.
Jag värderar varje ord väldigt noga. För att undivka missförstånd, för tydligheten, för ärlighetens skull. Men, vi har väl alla kommit dit då det inte finns några ord. Upplevelsen är så stor att orden faktiskt inte räcker till, inget kan förklara.
På det sätter lever jag varje dag. Jag upplever så mycket i mig själv, och det är så stort, så vacker, så ofattbart och komplext och underbart och orden räcker inte till.
Det blir klyschor, det blir tafatta försök och upprepningar. Men blundar jag, och vänder mig innåt och tar ett djupt andetag så finns det där. Allt det där stora. Jag känner det. Jag upplever det. När jag går upp i det så känner jag mig konstant förälskad, i alla, i världen, i mig själv. Kärlek. Ren kärlek.
I det kan jag glömma stressen, glömma kraven. Jag väljer bort rädsla och osäkerhet, jag behöver inte oroa mig, för något. Jag behöver bara andas in, och lyssna.

Vi lever i vår egen värld

Okej, jag ser problemet. Jag ser vad jag gjorde fel. Jag märker att jag gjorde mig själv illa, okej, nu vet jag det. Jag vet inte varför än. Svaret finns i mig, det kan jag känna, men jag ser det inte. Än.

"Jag vet inte, jag vet inte, jag vet inte; Vet man inte betyder det att man inte vill fattar du väl!?"
/Nathalie


Vissa meningar gör avtryck, intryck för alltid. De går rätt in i hjärtat.
Tack.

Älskling, flyg till mig

Förra veckan upptäckte jag Jason Mraz, en vecka innan det var det Tegan&Sara, en stund innan det var det Maia Hirasawa, innan det var det nog Hello Safride. Nu har jag fått en ny kärlek: Melissa Horn.
Tack p3.
Så promenaderna till och från skolan var fantastiskt härliga, på ett sådant där vemodigt sätt. (Provet i franska gick f ö skit, och sen hade vi genomgång kring alla tusen tempusformer och jag känner mig helt bortkollrad. Dessutom visade det sig att Malin, som är typ världens bästa studievägledare är mammaledig, och jag vill verkligen inte prata med Ingemar, för jag hör aldrig vad han säger, men jag behöver någon som hjälper mig i studiedjungeln. Gash. Vet inte hur jag ska lösa det. Än.)

Just nu längtar jag efter poesikvällar med kaffe och cigg med trevliga flickor, jag drömmer om en resa till Norrland, jag blir varm innombords av tanken på alla trevliga utflykter som planeras, jag pirrar av glädje inför all tid som spenderas med mina vänner, jag längtar efter alla ljusa sommarnätter med vin och alldeles för mycket skratt, jag ser fram emot känslor som kommer förstärkas. Jag tycker om det liv jag målar upp, jag vill flytta in i den bilden.


Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär
Och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där
Men snart ska jag hitta den jag är

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya kläder
Och samlat damm på min gitarr
Men i vad jag än tar på mig känner jag mig alltför kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort


Jag ständigt runt med ett fånigt leende på mina läppar, och jag känner mig fokuserad, dynamisk, stark, kapabel, full av kapacitet. Faen vad bra allt är.


The magic words

Le futur: Aller+infinitiv
Le passé composé: Avoir+ -é, - u
L'imparfait: - ais, ait, osv. 

J'ai essayé t'oublier, mais c'est impossible. Tu me manques.  

My side of the story

Idag börjar en ny vecka, och det är en sådan vecka då jag kommer behöva fokusera lite extra. Var tacksam för en liten sovmorgon idag, för det lär det inte bli något av under resten av veckan. Just idag är det snart (när min kropp har vaknat) dags för att springa en runda, sen efter lunch och dusch har jag franska (och hör-provet) i ett par timmar, och sen hinner jag förhoppninsvis hem en sväng innan jag börjar jobba på Candela. Beroende på hur trött jag är så ska jag försöka springa en runda till ikväll. 

Sen har jag två nya kapitel att plugga in den här veckan, ett i religon, ett i sam. Det får bli imorgon, tror jag bestämt. 

Jag trivs när jag har saker att göra, men när det bara blir sånt här blir jag lite irriterad. Jag har inte sekund över att umgås med någon, eller bara slöläsa en bok, eller sitta och fika. Det känns som jag knappt kommer ha tid till att äta. Okej, nu brukar jag ju glömma det ändå, men, ja. 
Det känns som jag har glömt något. 
Mycket irriterande. 

Ge mig kramar. Jag vill kramas. Närhet före franska verb.  

Taking your advice

Efter en timmes snoozande snubblande jag ur sängen och in i dagen, och den kunde inte börja bättre. Strax efter nio kommer Johanna, och sen tillbringar vi hela förmiddagen på min balkong med massa kaffe i solen. Sen fick vi den eminenta idéen att åka och bada, så sen låg vi på en strand resten av eftermiddagen. Åkte tillbaka till mig, och spenatsoppa tillagades och åts. Timmarna bara flög iväg, och planer smiddes, historier berättades, vatten sprutades nästan ut över halva köket, solbrännor uppkom, tankar utbyttes. Kan det bli härligare?

Drygt en timme efter att Johanna åkt fick jag ytterligare ett besök, ett av en lite annan natur. Nu i efterhand så kan jag känna att det var vad jag behövde; lite djuriskt okomplicerat sex. Inget tjafs. Bara bra, och nu är jag helt slut efter en dag i solen och en kväll i sängen.

Det funkar inte särskilt bra

Det är söndag morgon, fåglarna kvittrar och solen lyser. Katten är ett hungrigt monster, jag är rufsig i håret och kan inte riktigt komma på vad jag vill ha på mig för kläder idag. Om en kvart får jag kaffebesök; härligt! Men jag börjar ifrågasätta hur jag tänkte när vi bestämde tiden, för hur social är jag på morgonen? Det återstår att se.
I övrigt så kan det hända att jag får ett annat slags besök ikväll.
Jag kan inte bestämma mig.

Du går runt och är någon annan, nästan jämt

Som sagt, dagen idag började med att jag försov mig, och helt plötsligt hade jag en hel lång dag framför mig, utan något inplanerat. Eftersom jag under veckan varit rysligt effektiv, social och produktiv så hade jag inga måsten, inga borden, ingenting. Det kändes så underligt, och jag blev faktiskt stressad av det.
Hursomhelst, Isha hörde av sig, och hux flux var vi på väg i bilen till - kan ni gissa? Jomen visst, till Hjo för att äta glass. Den har ni aldrig hört förut va? Var sjukt roligt, så roligt som det bara är med Isha, aldrig annars skrattar jag så jag har ont i magen. (-Blattar campar aldrig...men det kanske är mysigt?/ Isha)
Tillbaka hem, och, ja igen, en pizza på Milan. Dessutom en öl, och jistaness vad det smakar sommar. Det luktar sol om min hud och jag är så hångelsugen att det finns inte. Att glida runt i sommarklänningar, med utslaget hår och brunbränd hy och skratt i ögonen, och jag vill leva så alltid.

Imorgon kommer Johanna hit, tidigt, och vi ska sitta på min balkong (sommarens häng, I tell you!) och dricka kaffe och snacka skit i solen. Dessutom behöver jag springa, måste komma upp i fem kilometer. På måndag är det plugg för hela slanten, Nationellt prov i franska, träning och teammöte på Candela. På tisdag är det träning och skola, på onsdag är det vårruset, på torsdag nästa del i Nationella, och fredag till söndag är det Göteborg.
Någonstans här ska jag hinna med att äta, tvätta, träffa vänner, sova och andas. Puhu.

Jag är så lycklig.





My best friend - love.


Sleep all day

Vem lyckades försova sig?
Typiskt. Så, inget Göteborg idag, men gärna något annat. Vad vet jag inte än. Lite inlines, lite god mat, lite trevligt sällskap, lite träning, lite läsning? Jag är öppen för förslag!

Just nu sitter jag på balkongen och läser deckare och bättrar på brännan. Den är inte lika fin som Puerto Rico-brännan, men det kanske kommer.

Save room for my love

Woho, efter ytterligare en vända till Hjo, denna gången blev promenerandet och glassätandet med Pamela, så är jag äntligen hemma igen. En hel dag i solen, och dessutom med så ypperligt trevligt sällskap hela tiden tar ut sin rätt. Jag ser fram emot en god natts sömn, och imorgon blir det Göteborg och Nina för hela slanten.

Ny person på scen (ni vet, en sån där som lär dyka upp med jämna mellanrum); Johanna. Som jag träffade för första gången idag, och det där underbara härliga klicket uppstod. När man inte behöver avsluta meningen innan den andra bara nickar och håller med och är ivriga med att fylla i. Vi har hursomhelst myntat ett nytt begrepp:
Klimat-vegetarian.
Johanna förklarar det överlägset bäst här.
Så, that's the new thing.



Pamela: Ja, jag skulle kunna flytta varsomhelst. Liksom, om det vore så skulle jag bo i ett litet jäkla förråd i en källare.
Jag: Då har jag hört att Österrike är ett bra ställe.

Som att komma hem

Hon sträcker lite lojt på sig i sängen och snoozar mobilalarmet, och somnar igen. Detta upprepas cirka fyra gånger, tills ett gällt läte från vardagsrummet får henne att sätta sig upp, och förstå att det är den andra väckarklockan som ringer, och det är dags att gå upp, vakna på riktigt. Sömndrucken går hon runt i lägenheten och försöker tränga bort gruset ur ögonen. Ute lyser solen redan, nästan obarmhärtigt starkt och klart. 
Klockan är åtta på morgonen och det är utflyktsdag. Med lugna pigga rörelser gör hon sig iordning, tar på sig en vit sommarklänning, borstar hår och tänder, smörjer in benen och duttar på lite mascara. Hon ler för sig själv då och då, och sjunger med till låtarna på radion. 
Utflykten tar sin början när hon sätter sig i en bil, ihop med en flicka hon aldrig förut träffat. Samtalet glider lätt och smidigt, och dagen utvecklas till att bli en sådan där helt perfekt. Norrland meet 'Skåne' , sol, promenerande, härliga samtal, bonding, glass och snus. En ny spriande vänskap befästs, och det är med glädje, lycka och spritt i benen som de efter många timmar skiljs åt, redan med nästa möte i tankarna. 

Jag har haft en bra dag.  

The bonding: Klimat-vegetarian!
                         'Dä ä bar å åk'

Do it, do it real good

Idag har varit en sådan där underbar dag, då jag verkligen känt att jag lever.
Trots bara några få timmars sömn börjar jag dagen med franska, sen ett prov i samhäll, det tredje den här veckan. Var mitten på dagen försvann vet jag inte riktigt, försökte sova, utan framgång, och kollade jobb. Det fick mig att verkligen inse att jag trivs väldigt bra med att plugga. Faktiskt.
Sedan drog jag i shorts och linne ut på byn med Isha, vi köpte glass och promenerade, kollade i affärer. (Vic's, Erlanders och Apoteket, yay!). Hem till mig och sen vidare till Milan (- Här är hon som alltid ska ha extra sås! / Jag om Isha till killen som jobbar där. Det blir så när man är stammisar.)
Vi satt där på uteserveringen i nära två timmar, käkade, kollade på folk och bilar, försökte komma på olika länders nationalsånger (kirrade England, Frankrike och Australien, men vi kunde för bövelen inte komma på USAs) och snackade skit och djupa grejor.
Vidare hem till mig, där vi verkligen flummade loss, såsom bara vi kan. Totalt underbart, och jag har ont i magen nu för att jag skrattat så mycket.
Nu är jag trött, och ska sova, för imorgon blir det utflykt till Hjo med Johanna. Det ska bli så sjukt trevligt, och jag vill ju vara utvilad och snygg.

Idag blev jag dessutom en lotion, en fotkräm, rakhylvar, ett ansiktsvatten och skissblock rikare. Jag är mest taggad för skissblocket, har blivit så sjukt inspirerad. Ska bara leta fram mina kol- och blyertspennor och låta det komma fram, det där konstnärliga i mig.


Isha - Mongosen kommer. (Tittar bakom mig. Jag vill inte vända mig om, men fattar inte riktigt vad hon menar.)
Jag - Vilka mongos? 
Isha - Sch! De kan höra dig. 
Jag - Hm. Kan de engelska? 
 
Sen visar det sig att de 'mongos' hon menar är två killar som vi mött tidigare, som spanade in oss. Jag trodde att hon faktiskt menade...äh. Vad icke PK det blev nu. Men roligt var det.
Godnatt!


We're just one big family

Min allra finaste Isha var här ikväll, och det är nog det bästa som hänt på flera veckor. Att bara vara, att käka, att skratta. Du är min syster, min familj, min vän, den bästa.

Mitt hjärta dunkar; Mal-mö, Mal-mö, Mal-mö.
I övrigt är jag så trött nu att jag har frossa. Ska bara städa lite först, diska, packa upp träningsväskan, hänga lakan, plugga, sminka av, skriva mejl, sen kan jag sova. Ska bara...

You'll find love, love, love

Jag väljer kärleken.
Från och med nu väljer jag alltid kärlek, och det är idiotsäkert, för allt är kärlek.
Jag väljer att älska, att alltid älska, att alltid se kärleken, i allt.
I kärlek finns ingen rädsla. Ingen oro. Ingen ängslan.
I kärlek finns bara glädje och lycka. Himlastormande jubel.

Likt Hans och Greta följde smulorna hem, kan jag nu se att jag har vandrat en tydlig väg mot detta mål. Ibland har jag blivit vilsen, inte kunnat se nästa bit, och alltså inte varit säker vart jag skulle gå.
En smula var när jag häromdagen skulle fylla i en sådan där 'Vad tycker du?'-ruta, och frågan var:
När sa du senast 'Jag älskar dig' till någon?
Sen fanns det olika svarsalternativ;
Idag, En vecka sedan, En månad sedan, Ett halvår sedan, Över ett år sedan.
I vanliga fall klickar jag i ett svar utan att tänka så noga, men vid det här hajade jag till.
Sen kunde jag känna hur jag bleknade av chocken.
Jag älskar så många människor i mitt liv, men jag har inte sagt det högt på över ett år.
ETT ÅR.
Sen började jag gråta.
Inte för att man ska gå runt och slänga ur sig de där orden hursomhelst, men när jag faktiskt älskar, då borde jag väl säga det? Visst borde jag kunna säga det, till dem som jag faktiskt har närmast hjärtat?

Sen är det det andra med det tredje, men det där ögonblicket kommer jag alltid komma ihåg. Jag vill aldrig glömma det. För det ska påminna mig om det viktigaste, det största, det vackraste, det godaste.
Kärleken.


There's no need to complicate

Tips till er alla som då och då drar på er joggingskorna och drar en vända: Gör det inte när du
a) inte har ätit på ungefär en vecka. (om man bortser från en bit Gustav-mat och lite risotto.)
b) solen har gått ned, och det inte finns lampor i skogen. Vilket det inte brukar finnas.
c) ja, du ska ju helst inte göra det om du är sjuk, eller har skoskav eller något sådant heller.

Men, det blev ändå cirkus 3.5 km på 23 minuter, och det måste jag säga är helt okej. Nu mår jag ju fruktansvärt illa och känner mig yr i huvudet, men vad gör man inte? Det är bara tio dagar kvar, sen är det dags!

Som synes har jag kommit in i en anda att rada upp saker i a, b, c-stil och jag ser det som ett sätt att förenkla saker och ting. Inte för att de är så komplicerade, men...det ser trevligt ut.

Nej, duscha, plugga, äta något, och sen drömma om en platt underbar stad ungefär 60 mil söderut.

Katten Gustav

Min första tanke när jag vaknade idag var att 'Lasagne vore sjukt gott'.
Alltså blev det mitt projekt idag, att göra lasagne. Det blev inga steg-för-steg instruktioner idag, för att
a) När man ska göra lasagne, och är ensam, så behövs all simultankapacitet till att få ihop alla delar och det finns inte rum att ta bilder på varje steg. Om man inte vill bränna bechamèlsåsen förstås. Men det ville inte jag.
b) Min köttfärsås gör jag helt på känn. Alltså, jag slänger i lite allt möjligt, beroende på vad jag har hemma. Och det är något som inte ska dokumenteras, för ja...det ska göras på känn, och bli olika varje gång.
Bechamèlsåsen gör jag också på känn, och jag vill inte få skäll för att att jag inte bottenreder på rätt sätt, så jag lägger inte upp någon information om det.
c) Ehm. Jag var hungrig och glömde ta kort.

Här är dock det färdiga resultatet! Den var ungefär tio gånger godare än vad den ser ut att vara, trots att jag inte orkade äta så mycket. Så, speedar ni er hem till mig så bjuder jag på det som blev över!




En närbild på smaskigheten:


Mums.


My breath fogged up the glass

Jag satt i min säng i godan ro, läste 'Samtal med Gud', och ja, jag erkänner, jag grät faktiskt. (Det hade med kärlek att göra, och jag hade precis kommit till en mycket stor insikt.) Så när telefonen ringer och det dessutom är dolt nummer är jag nära att inte svara. Men så gör jag det ändå.
Det var Francis.
Det är ytterst svårt att beskriva hur man känner sig när man hör hans röst i örat, med sin breda stockhomlska säga:

'Nämen bruden, inte kan du sitta hemma och gråta. Du blir ju som hon, du vet, Bridget Jones. Man ska aldrig gråta över killar, och du är ju inte fyrtio heller. Det är ju lördag! Kom hit nu, vi ska spela in, och vi har lite whiskey, fast det kanske inte du dricker? Jaja, men, kommer du över? '

Allt detta sagt efter mitt, förmodligen ynkliga, hej, och jag hade ingen styrka i världen att säga emot. Trots mina tappar försöka med att säga att jag behövde vara ensam, då garvade han bara rått.

'Ingen människa i världen behöver vara ensam. Kom över nu, det är ju lördag!'

'Ge mig en timme'
är allt jag kan svara, nästan med en suck.

Men när jag sju timmar senare går hem genom byn på tomma nattsvarta vårgator, med Jason Mrez i lurarna, vin innanför västen och många samtal och händelser rikare så är jag sjukt lycklig över att han ringde. Vi jobbade stenhårt med en låt, skrev text (!) och spelade in. (!) Det var jobbigare än vad jag kunnat tro.
Hursomhelst, det är en pirrande härlig känsla att sitta och planera utflykter med en vän, prata om livet, lyssna på musik, vrålsjunga till 'I will survive' och broderligt och systerligt dela på en flaska vin.


Idag ska jag plugga, verkligen. Vaknade upp med en extrem längtan efter lasagne, så det ska jag göra också. Men först och främst; plugga. Vill jag kunna åka på utflykt nästa helg så måste jag lägga på ett kol. Jag säger bara det, tre prov på mindre än en vecka, och jag har inte ens börjat läsa. Herrejösses.

I was nineteen

Att höra din röst, dina ord, dina andetag var som lenande balsam. Insikten chockade mig, och ångestattacken blev en urladdning av rang. Idag har varit som efter ett åskoväder; lugnt, stilla. Kanske skönjar jag ett liv att leva, ett liv som inte riktigt skulle vara 'accepterat i mina kretsar', och redan nu distanserar jag mig. Jag kan inte förklara något jag inte förstår. Jag kan inte sätta ord på upplevelser som varit ordlösa. Och därför, på både gott och ont, är det bara du som förstår, och det är dig jag behöver mest av allt. 
Mänskligheten, jaget, alltet, meningen, känslorna, styrkan, kontakten. 
Trots allt är jag inte ensam.  

Oj, förlåt

-Man ska aldrig be om ursäkt.
-Jo, ibland ska man ju be om ursäkt.
-Vadå?
-Ja men om har satt sej på någons bebis så att den dog, då kan man ju säga så. Ursäkta.

I felt you in my life

Total förvirring. Jag vet ingenting längre.
Jag känner mig så vilse, och jag är inte ens rädd. Jag är bara totalt borta.
Jag försöker plugga, men det går inte, jag har inget fokus. Då tänker jag på alla prov jag har, allt jag behöver läsa igenom, men sen märker jag att jag bryr mig inte. Jag blir stressad, men egentligen så vill jag bara släppa det, skita i allt.
Jag påbörjar massa små saker, men de blir aldrig slutförda. Jag försöker samla mina tankar, men jag hittar bara lösa trådar som inte leder någonstans.
Vad är rätt och vad är fel? Vad är lättast och smartast? Vad behöver jag? Vad vill jag? Vad är viktigt? Vad är onödigt? Vad är obetydligt?
Jag har inga svar på något, och jag hittar inte mig själv längre. Jag kan inte bestämma mig för något. 
Det kommer ge sig med tiden. Allt som behövs är tid. Min tid, din tid, tid emellan.  
Snart bryr jag mig inte om hur det blir, bara det blir något.

RSS 2.0