En nybliven rejvares anteckningar

Utdrag:

Då jag varit vaken och igång i mer än ett dygn så gick jag in i tältet för att powernapa lite. Jag kanske hade slumrat i tjugo minuter, en halvtimma eller så, när jag halvvaken hör någon komma in i tältet. I min dröm är det en vacker tjej som kryper in, och frågar om jag är vaken. Jag svarar inte, så hon böjer sig ned och kysser mig, en kyss som jag besvarar.
Det är när jag öppnar ögonen och ser att det inte är en tjej, utan han som kysst mig, som det blir komiskt istället för väldigt hett. Jag menar, hur kunde jag inte känna skäggstubben?


Det är massa folk överallt nu, och han försöker visa mig att man ser ganska tydligt vilka som går på vilka substanser. Jag är sugen på öl, och lyckas köpa det, även om snubben som säljer står på dansgolvet. Sedan drar jag och han ut på klipporna, ser på solnedgången, meckar en braja till oss och försöker föra något slags samtal, dock på nivån djupare, och det går inte helt bra. Men roligt är det, och mysigt.  


Dansa, dansa, dansa.
UV-ljuset gör att jag knäpper upp min skjorta lite mer, och är glad över att min bh är så vit och jag dansar, dansar, dansar. Gräs under fötterna, kroppar som rör sig i symbios runt om mig, ljuset som blinkar och sveper och har sin egen dans. Musiken som går ut i blodet, tung bas, tunga rytmer, aldrig någon text, bara känsla, grym känsla. Alla dansar för sig, mot DJ:n. Framför mig ser jag alltså ryggarna på folk, sneglar jag bakåt ser jag ansikten som speglar det jag känner. Lycka.


Fyverkerier började helt plötsligt lysa upp himlen, den ena vackrare än den andra. Det går ett sus genom dansgolvet och när jag ser mig om ser jag att alla har vänt sig ett kvarts varv, från DJ:n mot berget där fyverkerierna kommer. Alla dansar uppåt, mot himlen, och jag försöker föreställa mig hur (ännu mer!) fantastiskt det där måste varit om man hade varit trippad på något.
Han och jag pratade sedan om hur underbart det är att någon har sparat och tagit med sig, och fixat de där fyverkerierna. Vilken grej.


Jag sitter med min ljumma öl vid elden och det vimlar av människor omkring mig. Om jag möter någons blick ler vi mot varandra, men jag försöker lite medvetet hålla mig i utkanten. Bara betrakta, känna. Musiken är hög, elden varm och förtrollande, hela natten verkar magisk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0