Saltrostad färskpotatis med vitlöksdoftande broccoli-chiliröra
Ingredienser (för ungefär två små portioner, eller en stor): ca 1,5 dl havssalt, några skrubbade färskpotatisar, matyoghurt, 1 dl riven ost, broccoli, chili, charlottenlök och vitlök.
Bred ut havssaltet på en plåt och lägg potatisarna ovanpå. Rost dem i ugn, 175 grader i ca 30 minuter, beroende på storleken på potatisarna.
Dela och koka broccolin.
Finhacka chilin och charlottenlöken. Klia dig inte i ögonen! (Hett tips)
Pressa vitlöken, häll på en skvätt olja och några korn salt. Låt dra, och mosa sedan ihop ordentligt med en gaffel.
Sautera löken, och blanda sen i chilin.
Häll av broccolin och häll i den i kastrullen, ihop med ytterst lite av broccolivattnet.
Häll i ett par skedar matyoghurt, krydda med salt och peppar. Låt röran småputtra på ganska låg värme en stund.
Strö i den riva osten, och klicka i vitlöken. Rör om ordentligt, ta sedan av från värmen.
Servera genast ihop med den varma potatisen.