Som att komma hem

Hon sträcker lite lojt på sig i sängen och snoozar mobilalarmet, och somnar igen. Detta upprepas cirka fyra gånger, tills ett gällt läte från vardagsrummet får henne att sätta sig upp, och förstå att det är den andra väckarklockan som ringer, och det är dags att gå upp, vakna på riktigt. Sömndrucken går hon runt i lägenheten och försöker tränga bort gruset ur ögonen. Ute lyser solen redan, nästan obarmhärtigt starkt och klart. 
Klockan är åtta på morgonen och det är utflyktsdag. Med lugna pigga rörelser gör hon sig iordning, tar på sig en vit sommarklänning, borstar hår och tänder, smörjer in benen och duttar på lite mascara. Hon ler för sig själv då och då, och sjunger med till låtarna på radion. 
Utflykten tar sin början när hon sätter sig i en bil, ihop med en flicka hon aldrig förut träffat. Samtalet glider lätt och smidigt, och dagen utvecklas till att bli en sådan där helt perfekt. Norrland meet 'Skåne' , sol, promenerande, härliga samtal, bonding, glass och snus. En ny spriande vänskap befästs, och det är med glädje, lycka och spritt i benen som de efter många timmar skiljs åt, redan med nästa möte i tankarna. 

Jag har haft en bra dag.  

The bonding: Klimat-vegetarian!
                         'Dä ä bar å åk'

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0